We hebben al wat drukke feestdagen achter de rug en omdat het niet altijd dezelfde moeten zijn die werken heb ik vanmiddag eens gekookt. Ik heb gekozen voor 'Kip met venkel en Hoegaarden', een aziatisch gerecht met Vlaamse tintjes. Het bestaat uit kip in reepjes die je met venkelblokjes, look en ajuin in de wok bakt en dan blust met Hoegaarden. Daarna komt er nog kokosmelk bij en binden doe je met een maizena-sherry mengsel. Je eet dit best met rijst en een glaasje Hoegaarden erbij. Het leek in elk geval te smaken, alles was op (Jelena had natuurlijk een variant zonder alcohol).
Als dessert een zabaglione, gevolgd door een deugddoende siësta.
Vanavond hebben we nog eens met vrienden afgesproken, net als eergisteren, dat wordt dus weer gezellig kletsen en wat mij betreft vooral de mensen geruststellen dat het echt wel goed komt met België ;-)
donderdag 27 december 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
hallo Rudi en Kartin en Jelena,
dat gerechtje lijkt me heerlijk hoor, ik wil dat dan ook eens proeven bij jou hoor!! natuurlijk heb je het goed uitgelegd zodanig dat ik het zelf zou kunnen proberen maar ja zoals elke vrouw word ik graag verwend...
heb ook bij alain iets met kokosmelk gegeten met koriander en vond dat ook heerlijk, dus had gisteren op slag ook kokosmelk gaan kopen, nu alleen nog aan de slag gaan!
liefs
san
beloofd, we spreken eens af en ik maak het eens klaar voor jullie ;-)
Een reactie posten